Home arrow Stiri arrow Stiri Imobiliare arrow Preturile apartamentelor vechi continua sa scada
Imobiliare *** 
Preturile apartamentelor vechi continua sa scada

Preţurile apartamentelor vechi au continuat să scadă în octombrie, după scumpirea generată de lansarea programului "Prima Casă" în perioada iunie-septembrie, iar sumele cerute pentru ultimele locuinţe scoase la vânzare sunt cu până la 12% mai mici faţă de luna august, conform unei analize Imopedia.

"Dinamica cifrelor ne arată că nici proprietarii şi nici agenţii imobiliari nu mai cred în mirajul revenirii cererii. Cel puţin nu în acest an. S-a şters cu buretele efectul de creştere a preţurilor, indus de programul «Prima casă» în lunile de vară. Trendul descendent al preţurilor locuinţelor din Bucureşti pare de neoprit, resimţindu-se o accelerare a ritmului de ieftinire în luna octombrie, comparativ cu luna septembrie", a declarat într-un comunicat, Razvan Muntean, manager general al portalului imobiliar.

Conform Imopedia, scumpirea generată de programul "Prima Casă" a durat din iunie până la începutul lunii septembrie, în condiţiile în care în prima parte a anului, din ianuarie şi până în luna mai, preţurile apartamentelor vechi au scăzut lună de lună.

Pentru a ilustra acest trend, autorii analizei oferă ca exemplu evoluţia preţului mediu al ofertelor de vânzare al apartamentelor de două camere din cartierul bucureştean Dristor.

Astfel, dacă în luna ianuarie preţul mediu al ofertelor din Dristor era de 72.000 euro, până în luna mai acesta a scăzut până la 55.800 euro, cu aproape 30%.

După lansarea programului cu garanţii de stat, preţul mediu a urcat în iunie la 58.050 euro, foarte